2019-02-01 08:47:21• hírek • Bede Emőke

Újabb osztályokon tiltották be a látogatást az influenza miatt

Újabb két személy halálát okozta az influenza Romániában, és ezzel hatvanháromra nőtt a betegség halálos áldozatainak száma - közölte csütörtökön az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központja. Szerencsére Szatmár megyében még nem történt haláleset, s a kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így is maradjon.

A hivatalosan is járványnak tekinthető betegség terjedése miatt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újabb biztonsági intézkedéseket foganatosított a bent fekvő páciensek és a látogatók védelme érdekében. Amint az a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderül, az újszülött-, a szülészeti-, a gyermek–, a fertőző–, az intenzív terápiás–, a nefrológiai–, a plasztikai sebészeti– és az onkológiai osztály betegeit egyáltalán nem lehet látogatni. A többi osztály hétköznap 15 és 18 óra között, hétvégén pedig 15 és 16 óra között várja a látogatókat.
 

Ugyanakkor a kórház vezetősége arra kéri mindazokat, akik valamilyen felső légúti megbetegedés tüneteit tapasztalták magukon, hogy ne látogassák az intézményben fekvő rokonaikat, barátaikat. A sürgősségi osztály leterhelésének elkerülése érdekében pedig mindenki a saját háziorvosához forduljon a megfázásos, tüdőgyulladásos panaszokkal, hiszen ezek ellátása nem igényel azonnali beavatkozást. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: